Tuinpaviljoen

tuinpaviljoen Nuenen

Tuinpaviljoen Nuenen

Dit paviljoen was onderdeel van de verbouwing van een woonhuis in Nuenen, dat plaatsvond in het voorjaar van 2014. De forse tweekapper had in verhouding een relatief kleine achtertuin. Mijn opdracht was om daar een verblijf te ontwerpen, waardoor de bewoners langer van het buitenseizoen zouden kunnen genieten.

Bij de verbouwing van de keuken van het woonhuis hebben we een nieuw schuifpui geplaatst, welk voor twee derde geopend kan worden. Via deze nieuwe achteruitgang kunnen we regenvrij het overdekte buitenverblijf bereiken.

De gevlinderde betonvloer heb ik vanuit de keuken naar buiten door laten lopen, waardoor er een ruimtelijk effect bereikt wordt. In overleg met de buren hebben we gekozen voor een hellend dak, wat een intiem karakter opgeleverd heeft.  

De houthaard en de verwarmingslamp (LED) erboven, staan in het voor- en najaar garant voor een aangenaam klimaat. Een aantal onopvallende spots in dit dak en in de vloer zorgen voor een fijne sfeer. Het schuurtje is opgebouwd in verticaal geplaatste houtdelen en de lange wand op de perceelgrens heeft een afwerking met Eternit beplating in een grijze kleurstelling gekregen. De juiste styling bereikten we via diverse toevoegingen, zoals de loungebank, een buitenkeuken en enkele accessoires.

Bijzonder bij dit project is het feit, dat mijn opdrachtgever dit fraaie paviljoen geheel zelf heeft gebouwd.

Foto's

Ook een project starten?